Transport/Frakt

Det finns vissa möjligheter att få vunna auktionsobjekt fraktade men i och med att Netauktion säljer väldigt varierande typer av varor är det inte säkert att vi kan hjälpa med allt. En klocka kan till exempel gå att lösa medan en svarv kan bli en större utmaning...

Observera att Netauktion ombesörjer inga frakter, packning, mm. Köparen måste själv hantera dessa frågor och nedan följer några alternativ/förslag till detta:


Hämta varan själv på auktionsplatsen


Varor måste hämtas på utsatt avhämtningstid.
Köparen skall själv eller genom ombud på plats besiktiga och godkänna egendomen.
Eventuell anmärkning mot inropad egendom skall göras innan egendomen avhämtas.

Se respektive plats/öppettider samt adress under objekten du bjuder på eller i betalningsunderlaget. Inga transporter kan utföras från andra utlämningsplatser, än lagret på Ringön och i Bengtsfors.


Frakt från Netauktions lager, Ringön


För varor som auktionerats ut från vårt lager på Ringön kan packning och transport utföras på köparens bekostnad. Observera dock att objekten är som bilderna visar, oftast lösa och ej i emballage. För att kunna sända varan måste detta först packas, vägas och därefter fastställa fraktpris. Det kan bli kostsamt att skicka varan, ha detta i beaktning. Porslin och annat känsligt kan också vara svårt att skicka.
För förfrågan om frakt från vår lagerplats på Ringön, sänd mail till: Fraktförfrågan Ringön via BTLE


Frakt från Netauktions filialer


För varor från vår filialer i Bengtsfors, Tibro och Blidsberg går det ofta att ordna med frakt. I övrigt gäller samma regler som för lagret på Ringön enligt ovan.
För transportförfrågan till våra filialer, sänd mail till:

Fraktförfrågan Bengtsfors

Fraktförfrågan Tibro

Fraktförfrågan Blidsberg


Frakt och transportfirmor att anlita


Du måste själv kontakta en transportfirma och få varan fraktad alternativt packad och skickad hem till dig. Tänkvärt är att Schenker, DHL, mm kräver att godset är förberett på pall, bandat och klart. De utför ingen packning, endast transport.

Från Göteborg med omnejd finns bl.a:

BTLE, kan ombesörja frakt, paketering och nedmontering av maskiner. BTLE sköter också fraktförfrågningar gällande objekt från netauktion Ringön. För kontakt med BTLE, sänd mail: Fraktförfrågan BTLE

Guldhedens Flyttexpress. Tfn: 031-164 442
Webbsida: Guldhedens Flytt

Transportföretaget Bring
Tfn: 031-238 238
Webbsida: Bring Express


Exportfrågor


Export:
Nordic Intralogistics AB (speditör/fraktmäklare)
Tfn: 031-788 1160
Webbsida: Intralogistics


Ansvar för försändelse och frakt


Netauktion ansvar ej för eventuella fraktskador. Om du har anlitat en transportfirma för att frakta din vara och det uppstår skador under transporten eller om varan kommer bort, skall du vända dig till transportfirman. Netauktion kan ej göras ansvarig för leveranser med transportfirmor och eventuella ersättningskrav skall ställas direkt till transportfirman. Vi rekommenderar att du tar reda på transportfirmans gällande frakt och leveransvillkor.
Netauktion friskriver sig allt ansvar för transporter.